Volg ons op

Terugblik op 2022

Misschien proef je de oliebollen nog vers op de tong, ben je al begonnen aan je goede voornemens of ben je volop plannen aan het maken voor 2023. Ook wij kunnen niet wachten om al onze dromen te verwezenlijken komend jaar! Toch blikken we heel graag nog even met je terug op het afgelopen jaar. Als snelgroeiende startup zijn we altijd druk bezig met de toekomst. Hierdoor vergeten we soms stil te staan bij wat we al bereikt hebben. Voor Drop & Loop was 2022 een jaar met zoveel moois! We nemen je even mee on a trip down memory lane…

Nieuwe machines en concepten

We begonnen het jaar met de lancering van onze nieuwe inzamelautomaat en een nieuw concept. De ontwikkeling van de inzamelbak was klaar en ready for business! Een mooie handzame inzamelbak met vilten buitenkant en vertrouwde Drop & Loop look. Dit nieuwe concept werd gelijk ingezet bij Garcia waarmee we in vijf nieuwe steden live gingen.

Drop & Loop inzamelbak

Daarnaast was de doorontwikkeling van onze inzamelautomaat ook klaar. Sinds februari 2021 stond er een eerste versie van onze automaat bij vele retailers en zijn we druk bezig geweest met het optimaliseren hiervan. Een jaar later, mede dankzij jouw feedback, hebben we een vernieuwde en geoptimaliseerde versie! De nieuwe machine heeft een net iets vlotter uiterlijk, werkt sneller, meet het gewicht van je kleding en heeft gave visuele functies.

Afgelopen november lanceerden we ons derde concept: Drop & Loop Online. Naast de inzamelautomaat en bak in de winkels en supermarkten, kan je vanaf november jouw oude textiel ook online bij ons inleveren. Zo was er in één klap voor iedereen een inleverpunt in de buurt. Wat zijn we trots dat we dit concept met Omoda zijn gestart!

De drie inzamelconcepten van Drop & Loop (VLNR): de inzamelautomaat, de inzamelbak en Drop & Loop Online.

Producten

We hebben het afgelopen jaar ook grote stappen gezet met de ontwikkeling van onze producten. Zo hebben we nieuwe producten ontworpen en toegevoegd aan onze collectie. Bijvoorbeeld deze shoppers, kinderrugzakjes met Pasen en theedoeken en schorten.

Ook hebben we de producten in een nieuw jasje gestoken. Dit hebben we gedaan met de lancering van de nieuwe productverpakkingen. Deze verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled papier en zorgen ervoor dat de producten netjes blijven. Op de achterkant vind je een uitleg van ons recycleproces, zodat je altijd kan nalezen hoe we van jouw oude textiel een nieuwe theedoek, placemat of vlaggenlijn hebben gemaakt. Natuurlijk vonden we de duurzaamheid van de verpakkingen belangrijk en daarom zijn ze volledig composteerbaar en kan je ze bij het oud papier weggooien!

ABN AMRO Newcomer Retail Award

Een hoogtepunt van ons afgelopen jaar was ook het winnen van de ABN AMRO Newcomer Retail Award. Voor deze prijs beoordeelt een jury welk nieuw bedrijf in Nederland het beste presteert. Het was een eer om hiervoor genomineerd te worden en al helemaal om te winnen. Het vertrouwen van deze experts en retailers heeft Drop & Loop een enorme boost gegeven!

Groei

Als we 2022 in één woord moeten omschrijven, dan is dat ‘groei’. We begonnen het jaar met 8 locaties en staan inmiddels bij 65 locaties. Ons concept is gegroeid op alle vlakken: concepten, producten, logistiek en klanten. Ook de hoeveelheid ingeleverd textiel heeft een enorme groei doorgemaakt in 2022. Daar worden we zo blij van! Bedankt voor je support!

Vol enthousiasme en inspiratie gaan we het nieuwe jaar in! Er staat veel moois te wachten en we kunnen niet wachten om dit met je te delen. Blijf vooral je oude kleding droppen bij één van onze locaties, zodat je ook in 2023 zeker weet dat dit goed terecht komt!