Volg ons op

Met deze tips ga jij duurzamer leven

Bij Drop & Loop staat duurzaamheid natuurlijk hoog op de agenda. Door oud textiel op een juiste manier in te zamelen en een tweede leven te geven, voorkomen we dat grote aantallen textiel verbrand worden. In plaats daarvan wordt het nog een keer opnieuw gedragen of gerecycled. Als je bij ons je kleding inlevert ben je al heel duurzaam bezig! Maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om een stukje duurzamer te leven. In deze blog geven we je simpele tips and tricks.

Goed voor het milieu, goed voor jezelf!

Steeds meer mensen kiezen voor duurzame producten en ondernemen acties die goed zijn voor het milieu. Maar waarom is dit eigenlijk zo belangrijk? In een maatschappij waar fast-fashion de norm is en veel voedsel wordt verspilt, lijkt het milieu ondergeschikt te zijn. Door de leefwijze van (helaas) veel mensen raakt de aarde enorm vervuild: zeeën vol met plastic, luchtvervuiling en de opwarming van de aarde. Natuurlijk ligt er veel verantwoordelijkheid bij grote bedrijven en de overheid, maar zelf kunnen we ook met kleine veranderingen onze verantwoordelijkheid nemen. Op deze manier blijft onze aarde een fijne plek en blijven we zelf ook gezond!

Wat kan ik doen?

Er zijn veel kleine dingen die we kunnen doen om duurzamer te leven. Allereerst is er natuurlijk de manier waarop we met onze kleding omgaan. In plaats van zoveel mogelijk items te scoren voor een zo laag mogelijke prijs, probeer eens kwalitatief goede items te shoppen die je écht nodig hebt. Kledingstukken die geen trend zijn, maar die je daadwerkelijk meerdere jaren kan dragen. Kijk ook eens wat vaker of je oude kledingstukken op een nieuwe manier kan dragen of combineren voordat je ze weg doet. Bij een kringloop- of vintagewinkel shoppen is natuurlijk ook altijd een goed idee. Wie weet vind je wel een parel! Als je kledingstukken hebt die je écht niet meer draagt of versleten zijn, breng ze naar Drop & Loop en dan geven wij ze een tweede leven.

Dan heb je natuurlijk je stroom- en gasverbruik. Zet je CV ketel temperatuur op 60 graden. Hiermee bespaar je zowel geld als gas. Kies vaker voor een trui of dekentje in plaats van een hogere verwarmingsstand. Zet je verwarming een uur eerder uit dan dat je naar bed gaat, de warmte blijft nog even hangen. Daarnaast bespaar je ook door de stekkers van je ongebruikte apparaten uit het stopcontact te halen. Kies ook vaker voor oplaadbare batterijen i.p.v. wegwerpbatterijen!

Er zijn ook veel duurzame producten die je aan kunt schaffen om duurzamer te leven en minder afval te creëren. Hier volgen er een aantal:

  • Composteerbare vuilniszakken, geen plastic
  • Een uitwisbaar notitieboek: super leuk en super handig!
  • Gebruik een deo roller in plaats van een spray
  • Een bamboo tandenborstel in plaats van plastic
  • Herbruikbare wattenschijfjes om je gezicht mee schoon te maken, deze kan je wassen
  • Ga voor herbruikbare rietjes, bijvoorbeeld metalen. Staat ook nog eens leuk!
  • Een herbruikbare waterfles, in plaats van plastic flesjes
  • Een lunchbox in plaats van boterhamzakjes

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om duurzamer en zuiniger te leven. We moeten ergens beginnen en alle beetjes helpen! Inspireer anderen om ook mee te doen. Samen creëren we een betere wereld.