Volg ons op

Duurzaam ondernemen,
klantloyaliteit en
omzetgroei

Drop & Loop is een nieuwe service om kleding in te zamelen en te sorteren voor hergebruik en recycling. Het programma beloont klanten als ze hun gebruikte textiel bij jou in de winkel of via je online webshop inleveren. Zo draag je als retailer en producent bij aan het circulair maken van gedragen kleding en werk je zichtbaar mee aan het verduurzamen van de textielindustrie. Drop & Loop helpt je duurzaam ondernemen en zorgt voor een hogere klantloyaliteit en een groei van je omzet.

Een betere wereld begint in je winkel.

Nieuwe wetgeving 2023

Drop & Loop helpt retailers met het halen van de duurzaamheidsdoelstellingen en met het voldoen aan het Besluit Regeling voor Uitgebreide Producenten-verantwoordelijkheid 2023.

Hoe werkt het?

1

Instore installatie en onderhoud

We plaatsen een inzamelbox in je winkel. Vanaf dat moment kun je de inname van gebruikt textiel aanbieden als een duurzame vorm van dienstverlening waar je zelf amper omkijken naar hebt. Dankzij een service abonnement zijn we er altijd bij storingen of problemen.

2

Inzameling en beloningsprogramma

Je klanten nemen hun oude textiel mee naar je winkel. Zo kunnen ze hun kleding inleveren voor hergebruik of recycling. Per kilo of inleverbeurt krijgen ze korting of een beloning, of sparen ze voor duurzame producten in je winkel.

3

Ophalen en logistiek

Drop & Loop faciliteert het totale proces van logistiek, kledinginzameling, sorteren, herbestemmen en recyclen. Zonder gedoe. Volle containers worden door ons opgehaald en gaan naar onze partner Wolkat, die ze duurzaam verwerkt.

4

Sorteren, herbestemmen en recyclen

Bij Wolkat, onze toonaangevende partner voor circulair textiel, wordt de kleding gesorteerd. Herbruikbare kleding krijgt een tweede leven. Het restant wordt gerecycled tot grondstoffen voor circulaire producten.

5

Nieuwe circulaire producten

Van gerecycled textiel spinnen we nieuwe garen en maken we nieuwe stoffen. Deze vormen de basis voor duurzame producten, die we samen met jou kunnen ontwikkelen. Zo dragen jij en je klanten zichtbaar bij aan een duurzame kledingindustrie.

We faciliteren het totale proces van
kleding inzamelen, sorteren, herbestemmen en recyclen.

Drop & Loop is onderdeel van Wolkat

Wij sorteren, herbestemmen en recyclen het ingezamelde textiel volledig transparant en duurzaam. Wolkat is de enige circulaire textielverwerker ter wereld waar de volledige keten (sorteren, recyclen, spinnen en weven) onder één dak plaatsvindt. Drop & Loop de eerste in Nederland met een compleet circulair programma voor textiel.

Onze inzamelconcepten

Drop & Loop inzamelautomaat

 • Geautomatiseerde textielinzamelautomaat
 • Voor supermarkten, warenhuizen, winkelcentra
 • Materiaal: zwart staal, zeefdruk en stekker
 • Afmetingen (L x B x H): 70 x 70 x 200 cm
 • Voor een vloeroppervlakte groter dan 500 m2

Drop & Loop inzamelbox

 • Verplaatsbare textielinzamelbox
 • Voor kleding- en textielgerelateerde winkels
 • Materiaal: gerecycled hout, vilt en zeefdruk
 • Afmetingen (L x B x H): 55 x 55 x 130 cm
 • Voor een vloeroppervlakte kleiner dan 500 m2

Drop & Loop online

 • Online textielinzameling
 • Voor retailers met een online webshop
 • Je biedt een textielinzamelzak aan via je webshop
 • De inzamelzak wordt meegestuurd met de klantbestelling
 • De klant levert volle inzamel- zak in bij logistieke partner

Drop & Loop in jouw
winkel?

Vanaf 2023 ben je als textielproducent en retailer verantwoordelijk voor de
inzameling en recycling van de producten die je aanbiedt. Laat ons jou helpen om je duurzaamheidsdoelstellingen te halen én te zorgen voor een hogere klantloyaliteit en meer omzet. Vraag hier informatie aan, dan nemen we contact met je op.

Drop&Loop retailers