Volg ons op

Duurzaam ondernemen,
klantloyaliteit en
omzetgroei

Drop & Loop is een nieuwe service om kleding in te zamelen en te sorteren voor hergebruik en recycling. Het programma beloont klanten als ze hun gebruikte textiel bij jou in de winkel inleveren. Zo draag je als retailer en producent bij aan het circulair maken van gedragen kleding en werk je zichtbaar mee aan het verduurzamen van de textielindustrie. Drop & Loop helpt je duurzaam ondernemen en zorgt voor een hogere klantloyaliteit en een groei van je omzet.

Een betere wereld begint in je winkel.

Nieuwe wetgeving 2023

Drop & Loop helpt retailers met het halen van de duurzaamheidsdoelstellingen en met het voldoen aan het Besluit Regeling voor Uitgebreide Producenten-verantwoordelijkheid 2023.

Hoe werkt het?

1

Instore installatie en onderhoud

We plaatsen de inzamelautomaat of inzamelbox in je winkel. Vanaf dat moment kun je de inname van gebruikt textiel aanbieden als een duurzame vorm van dienstverlening waar je zelf amper omkijken naar hebt. Dankzij een serviceabonnement zijn we er altijd bij storingen of problemen.

2

Inzameling, korting en spaarprogramma

Je klanten nemen hun oude textiel mee naar je winkel. Bij de inzamelautomaat of inzamelbox kunnen ze hun kleding inleveren. Per kilo of inleverbeurt krijgen ze korting op een volgende aankoop, of sparen ze voor duurzame producten in je winkel.

3

Ophalen en logistiek

Drop & Loop faciliteert het totale proces van logistiek, kledinginzameling, sorteren, herbestemmen en recyclen. Zonder gedoe. Volle containers worden door ons opgehaald en gaan naar onze partner Wolkat, die ze duurzaam verwerkt.

4

Sorteren, herbestemmen en recyclen

Bij Wolkat, onze toonaangevende partner voor circulair textiel, wordt de kleding gesorteerd. Herbruikbare kleding krijgt een tweede leven. Het restant wordt gerecycled tot grondstoffen voor circulaire producten.

5

Nieuwe circulaire producten

Van gerecycled textiel spinnen we nieuwe garen en maken we nieuwe stoffen. Deze vormen de basis voor duurzame producten, die we samen met jou kunnen ontwikkelen. Zo dragen jij en je klanten zichtbaar bij aan een duurzame kledingindustrie.

We faciliteren het totale proces van
kleding inzamelen, sorteren, herbestemmen en recyclen.

We maken het samen met Wolkat

Drop & Loop werkt bij de inzameling en verwerking van textiel samen met Wolkat. Wolkat is de enige circulaire textielverwerker ter wereld waar de volledige keten (sorteren, recyclen, spinnen en weven) onder één dak plaatsvindt. Met Wolkat als partner is Drop & Loop de eerste in Nederland met een compleet circulair programma voor textiel.

Onze inzamelconcepten

Drop & Loop inzamelautomaat

Geautomatiseerde textielinzamelautomaat
Supermarkten, warenhuizen, winkelcentra
Materiaal: zwart staal, zeefdruk en stekker
Afmetingen: 70 x 70 x 200 cm
Geschikt voor een vloeroppervlakte > 500 m2

Drop & Loop inzamelbox

Verplaatsbare textielinzamelbox
Kleding- en textielgerelateerde winkels
Materiaal: gerecycled hout, vilt en zeefdruk
Afmetingen: 55 x 55 x 130 cm
Geschikt voor een vloeroppervlakte < 500 m2

Dit retailconcept bewijst dat duurzaam ondernemen gepaard kan gaan met ondernemerschap en omzetgroei.

Susan de Vries, oprichter

Drop & Loop in jouw
winkel?

Vanaf 2023 ben je als textielproducent en retailer verantwoordelijk voor de
inzameling en recycling van de producten die je aanbiedt. Laat ons jou helpen om je duurzaamheidsdoelstellingen te halen én te zorgen voor een hogere klantloyaliteit en meer omzet. Vraag hier informatie aan, dan nemen we contact met je op.