Volg ons op

Zo word jij een ster in het opruimen van je kledingkast! 

De zon is gaan schijnen, de temperaturen lopen op en dat betekent: de zomer komt eraan! Een goed moment om je kledingkast op te ruimen! Weg met die warme truien en lange broeken en maak plaats voor je zomerse garderobe. Dit is ook hét moment om kritisch naar je kleding te kijken, wat ga je nog aantrekken? Het voelt soms als een onmogelijke opgave om keuzes te maken over je garderobe. Met deze tips zorgen wij ervoor dat dit een eitje wordt!  

Hoe te beginnen? 

Met opruimen is het vaak zo dat het helaas eerst rommeliger moet worden voordat het beter wordt. Trust the proces.  

  1. Alles uit de kast. Allereerst moeten we ruimte vrijmaken, haal dus al je kleding uit je kast! Op dit punt is er een grote kans dat heel je vloer of bed vol ligt, maar daar gaan we snel verandering in brengen! 
  1. Sorteren. Zodra je kast leeg is gaan we beginnen met sorteren. Je kunt het beste stapeltjes maken per kledingsoort. Leg bijvoorbeeld al je T-shirts bij elkaar en maak een stapel van al je korte broeken. Nu heb je een goed overzicht van wat je hebt! 
  1. Bekijken & passen. Nu is het zaak om al je kledingstukken per categorie één voor één te bekijken. Ben je er nog blij mee? Er zijn altijd kledingitems waar je over twijfelt. Bij twijfel is het handig om de kledingstukken weer eens te passen. Bekijk per categorie hoeveel je hebt en bedenk of er items wegkunnen.  
  1. Een zak vullen. Alles wat je niet meer gaat dragen verzamel in je in tassen of zakken en breng je natuurlijk naar een Drop & Loop locatie zodat het een tweede leven krijgt!  

Beslissen wat blijft en wat gaat, dat is natuurlijk het allerlastigste deel van opruimen. Stel jezelf de volgende vragen wanneer je twijfelt over een kledingstuk:  

#1 Heb je het kledingstuk het afgelopen jaar gedragen? Zo niet, dan is het vaak niet het geval dat je het dit jaar ineens wel gaat dragen. Of bedenk hoe je het anders kan stylen waardoor je het wel gaat dragen!  

#2 Hoe voel je je erin? Trek het aan. Zoals eerder gezegd, passen helpt. Voel je je nog comfortabel, mooi en prettig in het kledingstuk? Dat is erg belangrijk. 

#3 Heb je al iets wat er op lijkt? Kijk goed naar andere kledingstukken in dezelfde categorie. Misschien heb je al veel andere dingen in dezelfde kleur of stijl en is deze dan het minst leuk. De kans is groot dat je dan eerder de andere items pakt en deze laat liggen.  

#4 Als je het niet past, weg ermee. Bewaar geen kledingstukken die eigenlijk niet meer passen met de hoop dat je er later nog wel in gaat passen. Je verdient kledingstukken in je kast waar je je comfortabel en mooi in voelt! 

Klaar?  

Al je stapels kunnen weer netjes in de kast en je hebt nu een goed overzicht van de kleding die je hebt. Je weet ook precies nu wat je eventueel nog nodig hebt. Als het goed is heb je ook een aantal zakken gevuld met kleding die je niet meer nodig hebt. Deze breng je natuurlijk naar een Drop & Loop locatie. Het dichtstbijzijnde Drop & Loop punt bij jou in de buurt kan je hier vinden. Zo zorg je ervoor dat je kleding een tweede leven krijgt door hergebruik of recycling. En je wordt er nog voor beloond ook!