Volg ons op

Onze inzamelconcepten

Drop & Loop is altijd in ontwikkeling. We hebben sinds de allereerste pilot in 2021 absoluut niet stil gezeten. Onze inzamelconcepten zijn flink uitgebreid! Waar we eerst alleen de inzamelmachine hadden, kunnen klanten inmiddels kiezen uit drie opties voor het inzamelen van oud textiel. Alle drie de opties hebben hun eigen voordelen en kenmerken, op deze manier is er voor iedere retailer een geschikte optie! In deze blog lees je meer over onze verschillende concepten.

De inzamelmachine

Ons allereerste Drop & Loop concept was de inzamelmachine. Dit is een geautomatiseerde machine, waarbij de klant kleding in een ronde trommel stopt. Met een druk op de groene knop valt de kleding netjes naar beneden en print de machine een bonnetje uit voor de klant. Op het bonnetje staat de bijbehorende beloning vermeld. Easy peasy!

Deze machine neemt wat meer ruimte in beslag en is dus vooral geschikt voor grotere winkels. Door de look & feel van de inzamelmachine heb je hiermee ├ęcht een aantrekkelijke eyecatcher in huis. Ook heb je hier als retailer verder geen omkijken naar, aangezien de bon direct wordt uitgeprint.

De inzamelbox

Naast de inzamelmachine, hebben we inmiddels ook de inzamelbox. Dit is een box waar klanten hun oude textiel handmatig kunnen inleveren. De inzamelbox is er in een houten variant en een kartonnen variant.  De houten inzamelbox staat op wieltjes en heeft een aantrekkelijke vilten opdruk. De kartonnen inzamelbox is gemaakt van hard en stevig karton. Beide boxen kunnen bedrukt worden in eigen huisstijl van de retailer.

De inzamelbox neemt wat minder ruimte in beslag dan de inzamelmachine. Er is wat extra klantcontact aangezien klanten de kortingsbon of beloning op komen halen bij de kassa of servicebalie. Daarnaast kan het design van deze box volledig aangepast worden naar de wens van de retailer. Denk aan de kleur, tekst en opdruk. Super leuk om in je winkel te hebben!

Drop & Loop Online

Met Drop & Loop Online kunnen we via online webshops ook kleding inzamelen. Retailers bieden hierbij online een textielinzamelzak aan bij de bestellingen van hun klanten. Klanten kunnen er dan voor kiezen om ook een textielinzamelzak te ontvangen en stoppen hier thuis hun oude kleding in. Zodra deze vol is, leveren ze de zak in bij een logistieke partner. Uiteindelijk komt al het textiel terecht bij onze partner Wolkat. Zij zorgen ervoor dat het allemaal een tweede leven krijgt.

Heb jij een online webshop en wil je duurzame stappen zetten? Dan is Drop & Loop Online perfect voor jou.

De Drop & Loop inzamelbox bij GARCIA
De Drop & Loop inzamelmachine bij Albert Heijn de Block

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over de mogelijkheden? Laten we een keer een afspraak inplannen! Je kunt contact met ons opnemen via info@dropandloop.nl of vul het aanvraagformulier in op onze website.