Volg ons op

Event
Textielinzameling voor supermarkten

Hoe werk je als supermarkt zichtbaar mee aan het verduurzamen van de textielindustrie? En kun je duurzaam ondernemen combineren met klantloyaliteit en omzetgroei? Twee vragen waar je antwoord op krijgt tijdens het middagevent van Drop & Loop. Samen met textielrecycler Wolkat en PostNL laten we je zien wat de mogelijkheden zijn voor textielinzameling in je supermarkt. BNR Koploper-presentator en duurzaamheidsdenker Werner Schouten zorgt voor extra inspiratie! Schrijf je snel in. Vol is vol! 

Dinsdag 24 mei van 14.30 tot 18.30 uur

Locatie: Rheastraat 18, Tilburg

Parkeren op het parkeerplein voor de Rheastraat 18

Sprekers

Carlijn Oosthoek
Oprichter Drop & Loop

Susan de Vries
Oprichter Drop & Loop

Anke Wiegmans
Jumbo Wiegmans Heesch

Boy van der Velden
Sector Manager Textiel & Recommerce PostNL

Kimberley van der Wal
New Business Directeur Wolkat

Werner Schouten
Duurzaamheidsdenker en nr. 1 Trouw Duurzame Top 100

Programma

14:30 uur

Ontvangst, inschrijven en koffie

15:30 uur

Drop & Loop: Textielinzameling voor supermarkten

Wat is Drop & Loop? Hoe zorg je met textielinzameling voor meer klantenbinding en meer omzet? Hoe werkt het en wat is de business case? Carlijn Oosthoek en Susan de Vries van Drop & Loop geven antwoord op deze vragen. Ook wordt de nieuwe Drop & Loop inzamelautomaat gepresenteerd en je krijgt inzicht in het assortiment aan circulaire producten voor in je supermarkt.

15:45 uur

Wolkat: impact realiseren met textielrecycling

Wolkat is de enige circulaire textielverwerker ter wereld waar de volledige keten (sorteren, recyclen, spinnen en weven) onder één dak gebeurt. Met Wolkat als partner is Drop & Loop de eerste in Nederland met een compleet circulair programma voor textiel. Kimberley van der Wal, New Business Directeur Wolkat, laat zien hoe afgedankt textiel duurzaam wordt verwerkt tot nieuwe producten voor in je supermarkt. 

16:00 uur

Cijfers en resultaten uit pilots en interview Jumbo Wiegmans

Een jaar lang zijn er diverse Drop & Loop pilots uitgevoerd en is er consumentenonderzoek gedaan in verschillende supermarkten, warenhuizen en op andere locaties. Tijdens het event worden de cijfers en resultaten gepresenteerd. Verder vertelt supermarktondernemer Anke Wiegmans van Jumbo Wiegmans Heesch waarom zij voor Drop & Loop heeft gekozen. 

16:15 uur

PostNL: logistieke schakel tussen inzameling en recycling

Voor Drop & Loop is PostNL de logistieke schakel tussen textielinzameling en recycling. Boy van der Velden, Sector Manager Textiel & Recommerce van PostNL, vertelt hoe PostNL bijdraagt aan het circulaire programma dat Drop & Loop heeft opgezet voor supermarkten, retailers én consumenten. 

16:30 uur

Break

16.45 uur

Keynote speaker Werner Schouten: duurzaamheid, impact, ondernemerschap

Werner Schouten staat op nummer 1 in de Trouw Duurzame Top 100 en is presentator van BNR Koplopers. Werner bouwt aan een 2100-economie waarin innovatie en ondernemerschap leiden tot brede welvaart voor generaties in het nu én voor generaties in 2100. Met zijn keynote inspireert en motiveert hij je om nog duurzamer te ondernemen. 

17.15 – 18.30 uur

Borrel en netwerken

Introductie nieuwe inzamelautomaat

Tijdens het event wordt de nieuwste versie van de Drop & Loop inzamelautomaat gedemonstreerd. Deze automaat weegt de textiel en geeft de consument korting op producten op basis van ingeleverde kilo’s textiel. De nieuwe machine is razendsnel en draagt met zijn look & feel bij aan het duurzame imago van je supermarkt. Tijdens dit event start de voorverkoop van de inzamelautomaat.

Drop & Loop is de eerste in Nederland met een compleet circulair programma voor textiel in ruil voor klantkorting.

Aanmelden event

Ben jij supermarktondernemer en wil je weten hoe je duurzaam ondernemen kunt combineren met meer vaste klanten en omzetgroei? Meld je dan (voor maximaal 3 personen) aan voor dit event. We informeren je later over de event-locatie in Tilburg.

Event