Volg ons op

Lever je oude textiel in bij HEMA

Een inleverpunt bij iedereen in de buurt: dat is een van onze ambities! Dat doel is in één klap een stuk dichterbij gekomen door onze samenwerking met HEMA. Met maar liefst 116 deelnemende winkels zitten we in veel meer plaatsen door heel Nederland. 

In januari zijn we onze samenwerking met HEMA gestart. Na een succesvolle pilot, koos HEMA ervoor om het aantal winkels waar textiel wordt ingezameld, uit te breiden van 24 naar 116 filialen. Dat is fantastisch nieuws! 

Hoe werkt het?

  1. Kijk op de kaart op onze website voor een overzicht van HEMA winkels met een inleverbox en kies er eentje bij jou in de buurt.
  2. Verzamel al je oude textiel in een zak die je goed afsluit.
  3. Meld je bij een medewerker en lever je zak textiel in.
  4. Als alles in orde is, krijg je van de medewerker een kortingsvoucher van 10%! Wij zorgen ervoor dat jouw oude kleding een tweede leven krijgt, door hergebruik of recycling.
HEMA inzamelbox bij HEMA Spijkenisse

Korting

Wanneer je je oude textiel bij HEMA inlevert, ontvang je korting in de vorm van een voucher. Het gaat om 10% korting op één textielartikel naar keuze. De korting kan je bijvoorbeeld gebruiken voor nieuwe kleding, beddengoed of handdoeken (m.u.v. gordijnen en raambekleding). Altijd handig! De voucher is alleen geldig bij de deelnemende HEMA filialen. 

HEMA kortingsvoucher

Wat gebeurt er met mijn kleding?

Nadat je je kleding hebt ingeleverd, gaat het naar onze partner Wolkat in Tilburg. Hier vindt een eerste, grove sortering plaats. Kledingstukken die nog van goede kwaliteit zijn, worden hergebruikt en de rest wordt gerecycled. Het recyclen gebeurt in de Wolkat fabriek in Marokko. Hier worden nieuwe garens van het oude textiel gesponnen en uiteindelijk weer nieuwe producten gemaakt. Lees hier meer over de reis van je oude kleding. 

Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over deze samenwerking als wij!

Veel succes met het inleveren van jouw oude kleding bij HEMA. Tip van ons: geniet net als Sanne & Carlijn van een heerlijk broodje rookworst, als je er dan toch bent! 😉